het team - friespaardenshowteam

Ga naar de inhoud

het team

GERLIEN & VERONA

Ik ben Gerlien van Os. Woonachtig in Heeswijk Dinther met man en 2 zonen.
Heb mijn  eerste fries helaas in moeten laten slapen,na 18 jaar lief en leed samen te hebben gedeeld en de eerste 5 jaar met het showteam hebben mogen meemaken, maar heb haar enige nakomeling  Wilcke nog en rij wedstrijden met haar, op M1 niveau. Ze is een knappe fries met veel behang en een trouwe vriendin, lief karakter maar soms wat vlug.
Daarnaast heb ik Verona, een hele lieve trouwe fries die erg houdt van knuffelen, en die eerst alleen in de kar liep maar na het wegvallen van showpaard Els nu meeloopt in ons friespaardenshowteam.
We beleven veel plezier samen op allerlei manieren ..zwemmen met de paarden, strandritten, bosritten fotoshoots, en allerlei leuke dingen die we mogen doen met de andere friezen van De Dunsjede HYnders, namelijk op fairs braderieen, jaarmarkten, bruiloften en naar bejaardenhuizen.
 
Het is  elke dag genieten met mijn zwarte parels.

SASKIA & PATRIES
Hoi, ik ben Saskia van Meurs en woon samen met mijn zoon, Jasper en partner, Ubbo, in vinkel.
Altijd een paardenmeisje geweest en heel veel uren doorgebracht op de manege. Werkte 5 jaar op het Autotron in Rosmalen. Zorgde daar, samen met belgisch trekpaard "Conny", voor ritjes met de paardentram, voor de bezoekers van het park.
Later werd het wat stiller met de actieve omgang met paarden, maar de passie verdween nooit. Toen mijn allerliefste vriendin, Jessica Bosch, haar Siep kocht,...... sleurde zij mij weer terug de paardenwereld in.
Er werd gestart met de "Dunsjede Hynders" en Jessica vroeg me of ik voor mooie kostuums kon zorgen. SAS Saskia's Atelier Service is mijn bedrijfje, dus geen probleem. Sindsdien zorg ik elk jaar voor nieuwe outfits. Ook ga ik al sinds het begin als vaste groom mee naar de shows. Het is elke keer een feestje met deze gezellige meiden en hun superlieve paarden. Maar eerlijk is eerlijk. Ik wilde zo graag zelf meerijden. Daar moest echter wel wat voor gebeuren. Ik moest het rijden weer oppakken, behoorlijk wat afvallen (zo'n 60 kilo ! ) en... niet geheel onbelangrijk,... een paard.
Effe noar Geffe 2014....... de droom komt uit. Samen met de hele lieve, knappe Fries XYARA, van Lindsey van Lieverloo rijd ikzelf met het team mee. Tranen van geluk. TROTS.....
En nu,... Sinds augustus 2016, ben ik in het trotse bezit van een friese merrie, Patricia (Patries) Tsjerk 328. Ze is mijn eerste eigen paard, de allergrootste schat met een hart van goud, een lieverd tot en met.  We hebben zoveel plezier samen en hebben elkaar al heel veel geleerd (en overwonnen) Samen maken we het !!!!
Groetjes en tot ziens,
Saskia en Patries
IMKE & YMTE
Mijn naam is Imke van Dijk en mijn paard heet Ymte.
Ik woon in een Oijen een klein gezellig dorpje aan de maas samen met mijn man en zoon.
Al op jonge leeftijd ben ik besmet geraakt met het paardenvirus. Als klein kind zijn er al foto's terug te vinden dat ik op de pony bij de buren zat.
Na enige tijd een verzorgpony (Dinky) te hebben gehad werd hij bij ons gestald en gekocht. Hierna volgde een grote zwarte e-pony (Zita) en daarna een fjord (Lotje). Lotje staat nog altijd bij ons en geniet nu van haar pensioen.
Ymte (zo als ik altijd zeg: mijn grote zwarte) heb ik als veulen gekocht. Samen rijden we nu dressuurwedstrijden en hebben vooral ook veel plezier. Naast de dressuur maken we ook regelmatig een buitenritje en ook pakken we weleens een springlesje mee ter afwisseling. Ymte is een ontzettend lief paard waar ik met veel plezier op rijd.  
Per toeval kwamen de dunsjede hynders op mijn pad en wat is er nu mooier dan de liefde voor de friese paarden te kunnen delen...                                       

JESSICA & SIEP

Mijn naam is Jessica Bosch. Samen met manlief en zoon Rens woonachtig in Vinkel. Mijn hele leven al weg van paarden. Rond mijn achtste ben ik echt gaan rijden. Eerst op maneges en verzorgpaarden. Tijdens mijn zwangerschap heb ikmijn koetsierbewijs gehaald. Ik dacht dat ik als moeder geen tijd meer zou hebben om zelfstandig te rijden en zag het als een plaatje voor me om samen met mijn gezinnetje met paard en kar op stap te gaan. In 2008 hebben we besloten om zelf op zoek te gaan naar een paard.
Het moest een paard zijn met uitstraling, met een aanhankelijk karakter, ik wilde ermee aangespannen rijden en onder het zadel. De zoektocht was begonnen naar de ideale Fries. Na een rondje Nederland van 700 kilometer op één dag heb ik mijn huidige paard Siep gevonden. Hij komt van Stal Wijbenga uit Friesland. Sinds die tijd helemaal verliefd op mijn rots. Siep is een ruin, geboren in mei 2005. Zoon van Lolke.
Sinds die tijd zijn we onafscheidelijk. We maken heerlijke bosritjes zowel onder het zadel als aangespannen. Siep kan heerlijk ontspannen, loopt het liefst voorop en is voor bijna niets bang. Hij is heel aanhankelijk maar is soms net een Pietje Bell :)
Ik ben geen wedstrijdruiter, vind het heerlijk om me met mijn paard te ontspannen. Tijdens wedstrijden maak ik me veel te druk. De shows vind ik daarintegen helemaal geweldig. Met de andere combinaties zoeken en werken naar een mooi geheel.
Hopelijk snel tot ziens,
Een knuf van Siep en de groetjes van Jessica

NAOMI & BAUKJE
Hallo allemaal!
Ik ben Naomi van Hees, ben 17 jaar, woon in Oss en zit nu in 5 VWO op het TBL. Samen met mijn paard Baukje fan de Bargeblom zit ik sinds kort in het showteam. Baukje is een Friese merrie van 7 jaar en ik heb haar in mijn bezit sinds oktober 2014, maar ik rijd al paard vanaf dat ik 6 jaar was. Ik heb voor Baukje ook nog een pony gehad. Samen rijden we actief dressuurwedstrijden, maar we doen ook veel andere leuke dingen als mennen, springen, buitenritjes maken, voltigeren en zwemmen (en natuurlijk rijden bij het showteam). Het duurde wel even voordat ik al deze dingen kon gaan doen, want  toen ik Baukje kreeg kon ze nog helemaal niet veel. Maar omdat ze zo braaf en leergierig is konden we al snel op buitenrit en ook op wedstrijd. Ik hoop haar nog heel veel te kunnen leren en verder te komen in de dressuur. Hopelijk komen jullie ons gauw bewonderen!
Kusjes van Naomi en Baukje

LIZZY & OLLIE

Hallo!! Mijn naam is Lizzy Aarts en mijn lieve fries heet Ollivier D, ook wel Ollie.
Ollie is een ruin en stamt af van de hengst Folkert 353.
Hij is super braaf, leergierig en een enorme knuffelkont. Ik heb hem zadelmak gekocht maar verder zelf beleerd, ik ben daarom ook ontzettend trots op wat we samen allemaal kunnen. Naast trainen rijden we graag buiten en bij mooi weer gaan we graag even spetteren aan het water.
Ollie en ik hebben het samen super naar ons zin op de shows, het showteam is daarom ook een leuk doel om extra hard voor te trainen. Het is erg gezellig binnen het team en voor Ollie zijn de show's leuke dagjes uit met zijn andere friese vrienden/vriendinnen. 
Tot snel op een van onze show's en hopelijk genieten jullie net zoals als wij!

IRIS & GRIETJE (rustend lid)
Hoi, mijn naam is Iris ik ben 17 jaar en ik woon aan de maas in het mooie Oijen. Ik woon op een boerderij, genoeg plek dus voor de paardensport. Ik rij dan ook al sinds ik 6 was, toen ik 7 werd kreeg ik een geweldig lieve maar heel ondeugende Welsh pony van mijn opa waar ik verder op heb leren rijden.
In 2010 heb ik een heel vervelend ongeluk gehad met onze zelf gefokte Welsh merrie.  We zijn toen opzoek gegaan naar een ander paard en nadat we op bezoek waren geweest bij mijn oom en tante  die ook friezen hebben wisten we het zeker, wij gingen opzoek naar onze eigen Friese parel.
Het tweede paard waar we gingen kijken was Grietje, vanaf moment één waren mijn  ouders en ik al gelijk verliefd op d’r, we hebben haar dan ook meteen die avond gekocht.
Grietje is een ster merrie van Sytse en daarom altijd een fokmerrie geweest, dit is waar mijn vaders interesse lagen, maar ook was het duidelijk dat ze wel aanleg had voor de sport, wat ik ook heel belangrijk vond, maar boven alles heeft Grietje net als de meeste friezen een gouden karakter wat het plaatje compleet maakt.
Verder is grietje een heerlijk paard om mee te rijden, ze wil hartstikke graag voor je werken en wanneer er mensen staan te kijken kun je merken dat ze toch even net even iets meer haar best doet om extra mooi haar benen op te tillen.
Ook al rij ik nog maar kort met het team, ik geniet er nu al volop van! Hopelijk tot ziens!
Groetjes, Iris & Grietje van de Henriëttehoeve


JOYCE & DIVA (rustend lid)
Mijn naam is Joyce van de Wetering en ik kom uit een gezellig gezin van vier kinderen en een hele lieve papa en mama. Samen met mijn zusje deel ik mijn passie voor paarden.
Vanaf wanneer ik me kan herinneren, zit ik op een paard en ben ik met deze prachtige dieren bezig. Beide oma’s hadden een pony en hebben ook paardgereden net zoals mijn moeder. Op mijn 6e
jaar mocht eindelijk op paardrijden in een manege. Ik heb hier veel geleerd en is mijn liefde voor paarden nog groter geworden. Toen ik 10 werd was mijn grootste droom uitgekomen en kreeg ik een eigen pony. Deze pony, Azmira, heeft mij het gelukkigste meisje op de wereld gemaakt en we hebben samen veel avonturen beleefd. Ik werd te groot voor deze pony en kreeg minder tijd voor haar. Mijn nichtje is toen voor haar gaan zorgen en op haar gaan rijden. Helaas is er in 2010 een einde gekomen aan haar leven. Dit raakte mij diep en het hield me zo bezig dat ik besloten had om weer een nieuw maatje te zoeken. Na een aantal maanden had een vriend van mijn vader een aanbod voor mij. Hij had een mooi fries paard en als ik wilde mocht ze even komen logeren bij de pony van mijn zusje. Het was liefde op het eerste gezicht, vanaf die dag is ze niet meer weggegaan. Mijn passie is inmiddels zo uitgegroeid dat ik hier mijn beroep van wil maken. Na een aantal jaar oefenen kwamen de Dunsjede hynders op mijn pad. Een heel gezellig team met dezelfde liefde voor paarden.
Ik hoop samen nog veel mooie herinneringen te gaan maken!
Terug naar de inhoud